Imorgon ska jag jobba och leva på Alvedon...

Idag har jag varit hemma och haft så himla ont i kroppen, det är väl nått virus på gång..  åh jag hatar att vara sjuk!!
Imorgon har jag bestämt mig för att gå till jobbet trots att jag inte mår speciellt bra.. Jag jobbar från 12:50 till 19:30 så det är ganska lugnt ska ta med mig alvedon och en flaska vatten så går det nog bra  =)

Här kommer en bild på Felix från i sommras.

image244



Hoppas att ni har haft en trevlig Jul!
      


Jobbat..

Jag är helt slut i kroppen, för jag har jobbat idag. Å det är ju inte lite att göra så här dagarna innan jul å nyår. Fan det är helt otroligt va mycket folk dricker!!   Har suttit i kassan hela dagen, kände inte för att va ute i butiken eftersom jag inte hittar å det är ju ganska mycke frågor om vart saker står och va man kan dricka till julmaten.. Än så länge finns det ganska gott om julöl kvar men på lördag lär allt vara slut. Blir galen på dom som kommer in sista dagen innan jul 5 minuter innan stängning å gnäller för att det inte finns nån julöl kvar.. Men va FAN handla tidigare å inte sista dagen!!!!!!

 Nä dags att sova så jag orkar jobba imorgon..

Trevlig midsommar!!
            & 
    Glad Påsk!!



image243

Söndag...

Jag  hann inte med att blogga igår, så här kommer gårdagens blogg...

Jag och Svante tog en promenad i det halv mysiga vädret... Det va grått men kallt och frost så det va nice...
                                   


Felix och Svante

Felix ramlade igår och slog kinden i dörrkanten..  =(  Aj aj aj va ont det gjorde...

          


Så här söta va Felix och Svante imorse..

             


Sen när jag satte mig här för att blogga så ville Felix rita lite..

                 

Nä nu är det väl dags att ta på sig jacka och skor å gå ut med hunden i det trista vädret...  Jag vill ha SNÖ!!!!!!


Jätte gott!

Pepparkaks cheesecake glass

3ägg delade i gular och vitor
1½ dl strösocker
100g philadelphia light, naturell
1 burk kesella
1 tsk vaniljsocker
pepparkakor

Vispa äggulor och socker poröst, blanda ner philadelphiaost, kesella och vaniljsocker.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i ostsmeten.
Fin krossa pepparkakorna, och häll hälften i en rund form. Häll glassmeten över. Strö resten av pepparkakorna ovanpå.
Ställ i frysen i minst 12 timmar.
Tag fram i rumstemperatur någon halvtimme innan servering.

Jag gjorde dom i små plastglas å det gick jätte bra. Mina gäster tyckte att det va jätte gott!

Segt idag men himla roligt igår =)

Klockan 3 kunde vi gå och lägga oss å klockan 6:30 vaknade Felix.....  Gäsp....  Men det gick bra, jag fick ta en sovstund medans Felix sov middag...

Här kommer lite bilder ifrån gårdagen...

                                        
         Felix                           Felix igen                    Han fick en förtidig Julklapp av Lina och Markus.



Det blev lite Wii spelande..  Fan va roligt det är!!   Jag och Christian har spelat hela dagen idag oxå  =)

                              
Mattias, Tobbe &                   Tobbe                                  Lina bowlar
Markus

Sen spelade vi På Spåret.  Inte lika roligt som Wii men det funka...

                           
                                         Oj oj oj va man fick           Törstsläckare          Jo det va ganska roligt ibland.
                                         tänka...      


Men dom åt ganska dåligt, så vi har en himla massa godis kvar... Åh va synd!!  Hihi

Nä dags att sega vidare...

Hasta la vista!!!


1 timme

Om en timme kommer våra kompisar hit å ska dricka lite glögg och snacka mycke skit  =)  Vi ska även spela wii, fan va roligt det är!!

Ska ta många bilder ikväll och försöka blogga imorgon om inte huvudet är för tungt.. hihi

Ha en trevlig lörda!  För det ska vi ha!!!

Lite julgodis..

image213
Det här smarriga godiset har jag gjort idag =)  Vi ska ju ha lussefest på lördag å då är det ju
lite roligare att bjuda på något hemmagjort istället för köpegodis....

Mintkyssar:
2½ dl socker
3/4 dl vatten
2½ dl florsocker
några droppar pepparmintsolja  (finns på apoteket)
Lite mörkchoklad som garnering

Blanda socker, vatten och florsocker i en kastrull och koka precis 1 min. Ta av kastrullen och tillsätt oljan, låt svalna lite. Klicka ut i 1kr på bakplåtspapper. Smält mörk choklad och droppa på. Låt stå kallt så det stelnar ordentligt..
________________________

Micro kola:
50g smör
3/4 dl mjöl
3/4 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 1/4 dl socker

Blanda allt i en micro säker skål.
Kör full effekt i 1min. Rör ordentligt. Kör full effekt i 4 min. Häll upp på smörgåspappar. Ställ in i kylskåpet så att den stelnar till. Skär i bitar och slå in dom i smörgåspapper.
________________________

Receptet till den ljusa kolan hittade jag på recept.nu, det va Leila som hade gjort den kolan. Hon har himla massa goda godis recept...  Jag är väldigt sugen på att prova hennes Rocky road  den ser ju bara för god ut!!
________________________

Nä dags att gå och nalla en kola tror jag allt.......  =)

Natur

Igår va jag och Felix ute på en promenad i det finna vädret... Först gick vi och matade fåglarna men då glömde jag kameran =(  Sen gick vi hem och hämtade Svante och gick en promenad med honom... Å då kom jag ihåg kameran.. =)

image205

image206
Jag är inte så duktig på att ta kort men ser ni knoppen? Träden har inte fattat att det är December.

image207

image209
Kristianstad

image210
Felix undra va jag höll på med...

image211
Felix och Svante

image212

Idag är det mulet å regnet hänger i luften =( så idag när vi va ut så fick kameran stanna hemma..
________________________________________________________________________________

Nä imorgon har vi besiktning på lägenheten =(  Så det är väl dags att börja städa... 
Sen så ska vi baka lussekatter =)  Mums!!  På lördag blir det lussefest!

Tisdagstema : Horisont

Tisdagstemat idag är Horisont.. Och här kommer mitt bidrag..

image204

Ja, jag vet har ni varit inne hos lizaloop så ser ni att det är samma horisont hos henne.. 
_________________________________________________________________________

Vill du oxå vara med och skapa Tisdagsteman?  Här hittar du det.


RSS 2.0